Ontdek de wereld te voet

Herinner je je de wandelingen die je met je ouders maakte nog? Waarschijnlijk zullen veel lezers nu met veel plezier terug kijken op mooie, gezellige tijden samen met de familie. Maar waarschijnlijk zullen er ook mensen zijn die vervelende, vermoeiende herinneringen hebben. Wij hebben 5 tips verzameld om er voor te zorgen dat jouw kinderen goede herinneringen krijgen aan jullie wandelingen. Niet alleen creëer je samen prachtige herinneringen, maar je zult waarschijnlijk nooit de gevreesde uitdrukking “Wanneer zijn we er?” horen.

Bron: Meindl

1. Niet te lang, niet te moeilijk

De gouden regel bij het reizen met kinderen is: de tocht moet vooral geschikt zijn voor kinderen: hij mag niet te lang of te moeilijk zijn. Onthoud dat kinderen veel langzamer wandelen dan volwassenen. Vergeet de tijdinformatie in uw wandelgids, met kinderen duurt het veel langer. Ook moet je het hoogteverschil in de gaten houden. Met kleine, korte pootjes is het veel moeilijker om meters te maken. In het ideale geval zal uw kind tot het einde plezier hebben van de tour, niet uitgeput raken en uitkijken naar de volgende.

2. De natuur is de grootste speeltuin

In de natuur kunnen de kinderen zich uitleven, hun grenzen leren kennen, zich ontplooien en ontwikkelen. Dit is precies waar we gebruik van maken als we samen wandelen: we verkennen samen de omgeving, klimmen over heuvel en dal, kijken naar de planten langs de weg, zoeken naar paddenstoelen, luisteren naar de vogels, kijken uit naar wilde dieren. We balanceren over omgevallen bomen, spelen met stenen bij de rivier en klimmen in een boom. Het hoeft niet altijd een avonturen-, belevings- of sprookjesroute te zijn, want in werkelijkheid biedt elke wandeling genoeg afwisseling en spanning. Als je met je kinderen op ontdekkingsreis gaat, leer je gegarandeerd heel andere perspectieven kennen door de wereld door kinderogen te bekijken!

3. Snacks en drinken

Wandelen kost energie. Stop dus altijd voldoende water, snacks en meer in je rugzak. Veel gezonde energiebronnen zijn natuurlijk het beste, maar om de motivatie hoog te houden kan het ook een paar snoepjes zijn. Vanaf een bepaalde leeftijd kunnen kinderen al hun eigen proviand in hun rugzak meenemen, wat bijdraagt ​​aan hun zelfstandigheid. Je moet er echter voor zorgen dat het niet te zwaar is. Anders draag je op een gegeven moment waarschijnlijk twee rugzakken. Samen pauzeren en eten in de frisse lucht is altijd een belevenis op zich. En dat brengt ons bij de volgende tip.

4. Adempauzes

Voldoende pauzes zijn erg belangrijk, zeker voor kinderen. De allerkleinsten blijven waarschijnlijk niet zitten maar gaan de omgeving verkennen. Daar hebben ze natuurlijk ook voldoende tijd voor nodig. Pauzeer daarom op spannende plekken – in het bos, aan het water of op weilanden. Een bijzonder hoogtepunt voor kinderen – maar ook voor ons – zijn alpenhutten, waarin goede, regionale gerechten worden geserveerd. Het hele gezin kan hier culinair worden verwend. Als er ook dieren te bewonderen zijn, is de wereld perfect voor kinderen.

5. De juiste uitrusting

Net als voor ons volwassenen, is de juiste uitrusting ook voor kinderen uiterst belangrijk. Het begint bij de kleding – die moet altijd bij het weer passen. Een regenjas en trui moeten voor de veiligheid in je rugzak zitten tijdens elke wandeling, evenals een schoon T-shirt voor het geval de eerste nat of bezweet is. Bovenal zijn de juiste schoenen essentieel voor een wandeling, want kindervoeten groeien tot 1,8 mm per maand.