De dagen worden langzaamaan weer korter en daardoor is het ’s ochtends later licht en ’s avonds eerder donker. Als je gaat hardlopen is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor het verkeer. In het donker goed zichtbaar zijn tijdens het hardlopen wordt gelukkig steeds makkelijker én steeds mooier. Met deze tips ben jij altijd goed zichtbaar! 

Reflecterend materiaal

Er is tegenwoordig genoeg reflecterend materiaal te verkrijgen zodat je goed zichtbaar bent. Denk aan reflectiehemdjes of hardloopschoenen met reflecterende details. Bijvoorbeeld de Asics Liteshow collectie. Wij hebben genoeg reflecterend materiaal en schoenen in onze collectie. We helpen je graag verder in de grootste hardloopwinkel van Noord-Nederland: RunX Groningen!

Lampjes

Reflecterend materiaal is al een goede optie, maar die zie je pas op zodra er licht op valt. Je bent dus niet constant zichtbaar. Om dat op te lossen zou je ervoor kunnen kiezen om (led)lampjes te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een harnas of armband!

Pas goed op

Naast dat je beter zichtbaar bent met reflectie en verlichting, kun je zelf ook je gedrag in het verkeer aanpassen aan de donkere dagen. Loop bijvoorbeeld altijd tegen het verkeer in wanneer je op een autoweg loopt. Maar het beste is om gewoon op de stoep te lopen waar tegenliggers niet op je in kunnen rijden als ze je over het hoofd zien. Kijk ook goed uit bij bochten en steek niet zomaar een straat over.