Er is een toevoeging aan de Forerunner familie: maak kennis met de gloednieuwe Garmin Forerunner 255! Loop harder op een hoger niveau met deze nieuwe hardloop smartwatch! De Forerunner 255 helpt je om slimmer te trainen en te herstellen met handige hardloopfeatures zoals trainingstatus, hardloopvermogen, multiband-GPS en dagelijkse voorgestelde trainingen die zich aanpassen aan je prestaties en doelen.

Nieuwsgierig wat er nog meer nieuw is? Lees er alles over in dit blog!

Bron: Garmin

Forerunner 255: een nieuw gezinslid

De Garmin Forerunner 255 is de opvolger van de Forerunner 245. Hij volgt in het rijtje van de Forerunner 55, Forerunner 745 en de Forerunner 955. De 255 is er voor de hardloper die zijn of haar hardloopskills naar een hoger niveau wilt tillen.

Je neemt hardlopen serieus en je wilt een stap verder gaan. Deze nieuwe hardloop smartwatch helpt je slimmer te trainen met de verbeterde trainingsfuncties, slimmer te herstellen met de handige herstelinzichten zodat je je beste wedstrijd kunt lopen.

Ook is de nieuwe Forerunner 255-serie voorzien van volledige triatlonondersteuning.

Nieuwe toegevoegde hardloopfeatures

Vergeleken met het vorige model: de Forerunner 245 heeft de Forerunner 255 op verschillende vlakken een upgrade gekregen. We nemen je graag mee door de diverse nieuwe hardloopfeatures zoals de Morning Report en Race Widget.

Morning Report
Ontvang een overzicht van je slaap, HRV-status en dagelijkse workouts via je ochtendrapport. Ontvang een overzicht van je slaap-, HRV-status en het weer. Je kunt je rapport zelfs aanpassen zodat je alleen ziet wat jij wilt zien.

Race widget
Bereid je voor op je volgende wedstrijd met trainingstips, gepersonaliseerde dagelijkse aanbevolen workouts en voorspellingen van de finishtijd op basis van koersgegevens, het weer en prestaties. Wat is jouw volgende race waarop je je gaat voorbereiden?

Multi-band GNSS
Krijg toegang tot meerdere wereldwijde satelltietnavigatiesystemen en krijg toegang tot meerdere frequenties die door de navigatiesatellieten worden verzonden voor een betere nauwkeurigheid in gebieden waar GNSS-signalen worden gereflecteert, zwak zijn of normaal niet doordringen. Dit biedt nauwkeurige gegevens over hoe ver en hoe snel je hebt gelopen, zelfs in uitdagende omgevingen.

Nieuwe hardlooptrainingtools

De Forerunner 255-serie biedt gepersonaliseerde trainings- en herstelinzichten en bevat tevens een aantal handige tools die helpen om je grenzen te verleggen en naar een hoger hardloopniveau te komen. Deze tools omvatten:

HRV Status
HRV Status staat voor hartslagvariabiliteit. Met deze nieuwe functionaliteit krijg je meer inzicht in je algehele gezondheid, herstel en trainingsprestaties terwijl je slaapt op basis van technologie ontwikkeld door ons First Beat Analytics-team.

Dagelijkse aanbevolen workouts
Bekijk je hele week met aanbevolen dagelijkse workouts, die na elke hardloopsessie worden aangepast aan je prestaties en herstel, evenals de aankomende races die in de agenda van de Garmin Connect™ smartphone-app worden weergegeven.

Trainingsstatus
Met behulp van nieuwe indicatoren zoals HRV-status, je recente trainingsgeschiedenis en prestaties krijg je eenvoudig inzicht in je algehele inspanning – en of je productief, met piekmomenten of te intensief traint.

Verschillen tussen de Forerunner 245 en 255

Maar wat zijn nu de concrete verschillen tussen het vorige model de Forerunner 245 en de nieuwe Forerunner 255? Wij hebben de verschillen en overeenkomsten handig voor je op een rij gezet.

245 vs 255

Forerunner 255 formaten en kleuren

De Forerunner 255 is verkrijgbaar in 2 formaten, 2 varianten en in 6 verschillende kleuren.

Hij heeft een slank ontwerp en een kleurenscherm dat altijd aan staat en weinig weegt en zelfs in direct zonlicht goed afleesbaar. Zo is het mogelijk om te kiezen tussen een standaard (46 mm) en een -S- variant (41 mm) voor de smallere pols.

Daarnaast kun je kiezen uit een standaard en een Music variant. Tot slot kun je kiezen uit maar liefst 6 verschillende kleuren: zeker weten dat er een geschikte nieuwe Forerunner 255 voor je bij zit!

Muziek luisteren met de Forerunner 255 Music

Met de Forerunner 255 Music-modellen luister je eenvoudig naar je favoriete muziek. Met de hardloophorloges kun je verbinding maken met je draadloze hoofdtelefoon en naar je favoriete hardloopliedjes luisteren via Amazon Music, Deezer of Spotify (premium abonnement vereist).

Bestaande hardloopfeatures

De Forerunner 255 heeft ook een aantal features meegenomen vanuit de forerunner 245 serie. Functionaliteiten die je ook nog steeds op dit nieuwe hardloophorloge kunt vinden zijn:

  • Hardloopdynamica
  • Garmin Coach
  • Garmin Connect
  • Veiligheids- en trackingfuncties
  • Body Battery
  • Women’s Health Tracking
  • En meer!

“De 255 is nu óók uitgerust met Garmin Pay. Met Garmin Pay™ is het mogelijk om contactloze betalingen te doen. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een kopje koffie na je workout te kopen.”

Garmin Forerunner serie

Ben je een beginnende of gevorderde hardloper? Met de hardloophorloges van Garmin is er altijd een GPS-hardloopwatch die bij jouw niveau past. Speciaal voor hardlopers hebben wij onze Forerunner hardloophorloges geïntroduceerd. Een collectie van diverse sporthorloges die super geschikt zijn voor het hardlopen. Ben je benieuwd naar de verschillen? Kijk dan welke Forerunner geschikt is voor jouw hardloopniveau.

Ook is de 255 compatible met de HRM-Pro, HRM Dual en de Running Dynamics Pod. Als je een Running Dynamics Pod of HRM-Pro™ monitor (afzonderlijk verkrijgbaar) gebruikt, wordt er continu aan je pols gemeten hoeveel vermogen je op de weg toepast tijdens het hardlopen, zodat je de controle hebt over je inspanningen. ontvang je geavanceerde hardloopdynamiek, waaronder grondcontacttijd-balans, staplengte, verticale ratio en meer.

Forerunner 255 kopen

Nieuwsgierig geworden of wil je de Forerunner 255 of de 255S meteen kopen? Deze hardloophorloges zijn per direct beschikbaar en bestel je eenvoudig via onze webshop:

Webshop