Als je buiten hardloopt, dan komen je schoenen van alles tegen, van modder tot plassen en van bladeren tot grind. Al dit vuil kan ertoe leiden dat je schoenen er versleten uit zien, terwijl ze dat nog niet zijn!

Af en toe hebben je schoen dus een grote beurt nodig.

 

  1. Haal het inlegzooltje uit de schoenen en maak deze afzonderlijk schoon. Hierdoor blijft de binnenkant van je schoen frisser. Veters kun je wassen of vervangen.
  2. Verwijder vuil van de oppervlakte zoals modder en grind. Gebruik een oude (tanden)borstel, wat warm water en zachte, ontvettende zeep. Hiermee kun je het vuil verwijderen en er weer even tegenaan.
  3. Droog je schoenen op natuurlijke wijze en plaats ze niet op of bij een radiator. Directe warmte verandert de vorm van je schoenen. Open de schoen en stop keukenrol of kranten erin. Het papier absorbeert het vocht uit de schoen. Het duurt ongeveer twaalf uur voordat schoenen droog zijn.

 

Als je vaak hardloopt, dan is het wellicht verstandig om twee paar schoenen te gebruiken om de winter door te komen. Dan kun je wisselen van schoenen terwijl het andere paar droogt.