Eenvoudige salade maar bijzonder lekker en voedzaam.

Benodigdheden:

Niks bijzonders.

Ingrediënten:

  • Een soort sla met niet al te sterke smaken, veldsla of bladsla is prima, 80gr pp
  • Mango, ½ pp
  • Avocado, ½ – hele pp
  • Garnalen (Noorse of Hollandse, vers of diepvries), 75-100gr
  • Olijfolie, limoensap, dille, rode peper

Bereiding:

Schenk kokend water over de garnalen (blancheren). Maak een mooi bedje van sla. Leg daarop de stukken mango, avocado en flink wat garnalen. Hak een pepertje fijn en strooi hier wat van over de salade. Roer een dressing met flink wat goede olijfolie, limoensap, wat (gedroogde) dille en sprenkel dit op de salade.

Tips:

Garnalen zijn simpel in gebruik en erg gezond. Dat mensen ze niet lusten komt waarschijnlijk vooral door hun uiterlijk en structuur. De smaak is niet uitgesproken en gaat zelfs een beetje richting zoetig met wat zilt op de achtergrond. Je zou kip als alternatief kunnen gebruiken. Wil je een vega-versie van het gericht, voeg dan quorn toe. Als je hierbij ook wat palmaria palmata (gedroogd zeewier) meebakt heb je een topgerecht qua smaak en voedingswaard

Dit recept is van Henk-Jan van Boemerang Voeding en leefstijl.

Voeding, bioritme, beweging en ontspanning zijn voorbeelden van factoren die invloed hebben op het functioneren van je lichaam. Door slimme veranderingen aan te brengen in leefstijlfactoren kun je gezondheid, belastbaarheid en kwaliteit van leven beïnvloeden. Er zijn zelfs verschillende aandoeningen waar lifestyle een rol speelt in het ontstaan ervan. Door het maken van andere keuzes en het slim aanpassen van verschillende leefstijlfactoren kun je gezondheid optimaliseren en veel verschillende klachten verminderen. Maar, in de praktijk is het vaak lastig om eerst de belangrijkste verbeterstappen te herkennen, ze vervolgens één voor één te zetten en daarna ook nog te integreren in je dagelijkse doen en laten. Boemerang kan je daar bij helpen!

Boemerang.