Voor veel mensen is het een guilty pleasure: ’s avonds languit op de bank met een zak schip op schoot. Wij hebben een gezond alternatief voor je!

BENODIGDHEDEN

  • Snijplank
  • Keukenmes of dunschiller
  • Evt. Mandoline

INGREDIËNTEN

  • 1 zoete aardappel
  • 1 wortel
  • 1 aardappel
  • 1 rode biet
  • 4 el zonnebloemolie
  • (zee)zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 140 ºC. Was alle groente, en snij ze ca. 1 millimeter dun. Schaaf de rode biet als laatste. Meng alle groente apart van elkaar met 1 eetlepel zonnebloemolie en een snufje zout. Beleg twee ovenplaten met de plakjes groente.

Spreid de plakken zoveel mogelijk uit. Dan gaat het bakken (drogen) sneller. Zet ze circa 1 uur in de oven. Hussel de plakken om de 10 minuten even om.

Experimenteer ook eens met andere groenten!