Voor veel mensen is het een guilty pleasure: ’s avonds languit op de bank met een zak schip op schoot. Wij hebben een gezond alternatief voor je!

BENODIGDHEDEN
- Snijplank
- Keukenmes of dunschiller
- Evt. Mandoline
INGREDIËNTEN
- 1 zoete aardappel
- 1 wortel
- 1 aardappel
- 1 rode biet
- 4 el zonnebloemolie
- (zee)zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 140 ºC. Was alle groente, en snij ze ca. 1 millimeter dun. Schaaf de rode biet als laatste. Meng alle groente apart van elkaar met 1 eetlepel zonnebloemolie en een snufje zout. Beleg twee ovenplaten met de plakjes groente.
Spreid de plakken zoveel mogelijk uit. Dan gaat het bakken (drogen) sneller. Zet ze circa 1 uur in de oven. Hussel de plakken om de 10 minuten even om.
Experimenteer ook eens met andere groenten!