Meer groente, meer goede eiwitbronnen en voldoende goede vetten binnen krijgen. Regelmatig één van de praktische tips die in de eerste consulten bij Boemerang naar voren komen.
Maar hoe breng je dat in de praktijk? Hoe laat je groente terugkomen in je ontbijt of lunch? Ten eerste door te gaan experimenteren en door niet bang te zijn om buiten de normale paden te treden. Daarna in kleine stappen die nieuw ontdekte paden verder verkennen, voelen wat het oplevert en er vervolgens de ‘nieuwe standaard’ formuleren!
BENODIGDHEDEN
- een goede snijplank
- een goed scherp koksmes
- wat oefening

Zuurkool/sardien salade
Ingrediënten
-50 gr zuurkool
-1 blikje of potje sardien (filet) in olijfolie
-1 appel
-25 gr sla (div soorten)
-1 el oregano
-50 gr olijven (één flinke hand)
-1 el olijfolie
Bereiding en tips
Zuurkool rauw eten is vaak even wennen voor je darmen maar heeft zeer positieve effecten. Bouw het met kleine stappen op!
Met een aantal opvallende uitzonderingen zijn de meeste salades het meest smaakvol als ze vers worden bereid. Sommige ingrediënten kun je al wel van tevoren samenvoegen.
Witlof/kip salade
Ingrediënten
-1-2 stronk witlof
-100gr gerookte kipfilet
-1 stukje gember
-½ mango (ev. kant en klaar)
-1 handje amandelen
-1 el gedroogde tijm
-2 el volle bio yoghurt
-1 el olijfolie
Bereiding en tips
Gebruik frisse groene kruiden zoals basilicum, peterselie of bieslook om er nog meer smaak aan te geven.
Venkel/garnalen salade
Ingrediënten
-100gr Voorgekookte zoete aardappel
-100gr noorse garnalen (geblancheerd)
-½ avocado
-½ venkelknol (rauw of gekookt)
-1el pijnboompitten
-1tl gekneusd komijn- of anijszaad
-1tl citroensap
-1el olijfolie
Bereiding en tips
De zoete aardappel (en eventueel de venkel), kun je de avond ervoor koken. Zet ze na het afgieten direct in wat olijfolie met kruiden.

Dit recept is van Henk-Jan van Boemerang Voeding en leefstijl.
Voeding, bioritme, beweging en ontspanning zijn voorbeelden van factoren die invloed hebben op het functioneren van je lichaam. Door slimme veranderingen aan te brengen in leefstijlfactoren kun je gezondheid, belastbaarheid en kwaliteit van leven beïnvloeden. Er zijn zelfs verschillende aandoeningen waar lifestyle een rol speelt in het ontstaan ervan. Door het maken van andere keuzes en het slim aanpassen van verschillende leefstijlfactoren kun je gezondheid optimaliseren en veel verschillende klachten verminderen. Maar, in de praktijk is het vaak lastig om eerst de belangrijkste verbeterstappen te herkennen, ze vervolgens één voor één te zetten en daarna ook nog te integreren in je dagelijkse doen en laten. Boemerang kan je daar bij helpen!
Boemerang