Meer groente, meer goede eiwitbronnen en voldoende goede vetten binnen krijgen. Regelmatig één van de praktische tips die in de eerste consulten bij Boemerang naar voren komen.
Maar hoe breng je dat in de praktijk? Hoe laat je groente terugkomen in je ontbijt of lunch? Ten eerste door te gaan experimenteren en door niet bang te zijn om buiten de normale paden te treden. Daarna in kleine stappen die nieuw ontdekte paden verder verkennen, voelen wat het oplevert en er vervolgens de ‘nieuwe standaard’ formuleren!

Benodigdheden
- een goede snijplank
- een goed scherp koksmes
- wat oefening
Ingrediënten Wortelsalade
- Wortel (geraspt)
- Kokos (flakes of geraspt)
- Geitenkaas(50-75gr pp)
- Banaan (½-1 pp)
- Gember
- Walnoot (50gr pp)
- Dressing van walnootolie, speculaaskruiden en honing
Bereiding en tips
Met een aantal opvallende uitzonderingen zijn de meeste salades het meest smaakvol als ze vers worden bereid. Sommige ingrediënten kun je al wel van tevoren samenvoegen.
Wortelsalade:
Een avond van tevoren kun je de wortels al raspen en doorroeren met citroensap.
Dit recept is van Henk-Jan van Boemerang Voeding en leefstijl.
Voeding, bioritme, beweging en ontspanning zijn voorbeelden van factoren die invloed hebben op het functioneren van je lichaam. Door slimme veranderingen aan te brengen in leefstijlfactoren kun je gezondheid, belastbaarheid en kwaliteit van leven beïnvloeden. Er zijn zelfs verschillende aandoeningen waar lifestyle een rol speelt in het ontstaan ervan. Door het maken van andere keuzes en het slim aanpassen van verschillende leefstijlfactoren kun je gezondheid optimaliseren en veel verschillende klachten verminderen. Maar, in de praktijk is het vaak lastig om eerst de belangrijkste verbeterstappen te herkennen, ze vervolgens één voor één te zetten en daarna ook nog te integreren in je dagelijkse doen en laten. Boemerang kan je daar bij helpen!
Boemerang