Op 1 juni werd de nieuwe Garmin Forerunner 255 music gelanceerd. De Forerunner 255 helpt je om slimmer te trainen en te herstellen met handige hardloopfeatures die zich aanpassen aan je prestaties en doelen.

Ben ging afgelopen week met dit horloge op pad. In deze blog lees je zijn eerste ervaringen met de nieuwe Garmin Forerunner 255 Music.

Garmin

“De laatste jaren heb ik met soortgelijke multisport horloges gelopen (Garmin 735 xt en Garmin 310 xt). Wat mij meteen opvalt als ik het horloge om doe is dat het prettiger om de pols zit. Zelf heb ik smalle polsen, dus dat is al een voordeel tov het materiaal van de Garmin 735 xt.

De bediening van het horloge werkt met knopjes. Deze knopjes zitten op dezelfde plaats als bij de Garmin 735 xt, dus dat maakt het voor mij gemakkelijker.”

NIEUWE HARDLOOPTRAININGTOOLS

De Forerunner 255-serie biedt gepersonaliseerde trainings- en herstelinzichten en bevat tevens een aantal handige tools die helpen om je grenzen te verleggen en naar een hoger hardloopniveau te komen. Deze tools omvatten:

HRV Status
HRV Status staat voor hartslagvariabiliteit. Met deze nieuwe functionaliteit krijg je meer inzicht in je algehele gezondheid, herstel en trainingsprestaties terwijl je slaapt op basis van technologie ontwikkeld door ons First Beat Analytics-team.

Dagelijkse aanbevolen workouts
Bekijk je hele week met aanbevolen dagelijkse workouts, die na elke hardloopsessie worden aangepast aan je prestaties en herstel, evenals de aankomende races die in de agenda van de Garmin Connect™ smartphone-app worden weergegeven.

Trainingsstatus
Met behulp van nieuwe indicatoren zoals HRV-status, je recente trainingsgeschiedenis en prestaties krijg je eenvoudig inzicht in je algehele inspanning – en of je productief, met piekmomenten of te intensief traint.

“Op het moment dat ik ga lopen valt mij meteen op dat de 255 sowieso 1 veld meer in beeld heeft tov de 735 xt (5 tov 4 velden). Het voordeel daarvan vind ik dat je meer informatie/data in 1 beeldscherm kunt aflezen.

Mijn 1e training die ik met dit horloge gedaan heb is een interval training. Deze training kun je zelf instellen, maar mocht je een trainingsschema hebben kun je deze ook uploaden via de Garmin Connect app.

Omdat veel van mijn trainingen ’s avonds zijn is het voor mij belangrijk dat de cijfers groot zijn, aangezien ik ook brildragend ben. Gelukkig zijn de cijfers ook zonder bril goed af te lezen.”

FORERUNNER 255 FORMATEN EN KLEUREN

De Forerunner 255 is verkrijgbaar in 2 formaten, 2 varianten en in 6 verschillende kleuren.

Hij heeft een slank ontwerp en een kleurenscherm dat altijd aan staat en weinig weegt en zelfs in direct zonlicht goed afleesbaar. Zo is het mogelijk om te kiezen tussen een standaard (46 mm) en een -S- variant (41 mm) voor de smallere pols.

Daarnaast kun je kiezen uit een standaard en een Music variant. Tot slot kun je kiezen uit maar liefst 6 verschillende kleuren: zeker weten dat er een geschikte nieuwe Forerunner 255 voor je bij zit!

Meer info

Conclusie

“Na de training krijg je een mooi overzicht van de trainingen. Dit is voor mij echt een horloge waar ik als fanatieke hardloper vrolijk van word. Toch denk ik ook dat een beginnende loper ook prima uit de voeten kan met deze Garmin 255.

Voordelen van Garmin 255 tov bijvoorbeeld 735 xt.

  • prettiger draagcomfort
  • mooiere uitstraling (minder plastic achtig
  • snellere ontvangst GPS
  • meer informatie/data in 1 beeld (5 ipv 4 velden)
  • meer multisporten om toe te voegen.”