TORQ sportvoeding is er voor iedereen die een optimale duurprestatie wil neerzetten en dit op een gezonde manier wil doen. De producten worden gebruikt door wielrenners, mountainbikers, hardlopers, maar ook door schaatsers, langlaufers, zwemmers en triatleten. TORQ portvoeding is geschikt voor elke denkbare vorm van inspanning met lange duur (langer dan 75 minuten).

Marathonlopers Jacelyn Gruppen en Maarten Hindriks van Team 4 Mijl  hebben de TORQ Energy Gels getest en hier lees je hun ervaringen:

TORQ werkt volgens een simpel concept. Het menselijk lichaam kan per uur maximaal 90 gram koolhydraten opnemen. Ieder TORQ-product (500ml drank, een reep of een gel) bevat zo’n 30 gram koolhydraten. Hiermee weet de sporter altijd hoe veel producten hij/zij tijdens een training of wedstrijd moet nemen om het energieniveau op peil te houden.

Bij TORQ vinden ze dat sportvoeding ook tijdens zware inspanning gemakkelijk in te nemen moet zijn. Alle TORQ producten hebben een natuurlijke lichte smaak en een lichte structuur, waardoor je ze gemakkelijk kan doorslikken en de maag ze goed verdraagt. De verpakkingen van de repen en de gels zijn ontwikkeld door sporters, deze zijn met 1 hand open te krijgen!

TORQ Webshop

Jacelyn:
“Ik had de Torq-gel nog niet eerder gebruikt. Ik heb de afgelopen jaren veel gels van verschillende merken geprobeerd. Qua grootte en verpakking zag ik op het eerste ogenblik geen grote verschillen met andere gels. Behalve dat de opening er anders uit ziet. De kleuren en de informatie op de verpakking nodigen wel uit. Een verschil tov de andere gels die ik gebruik is dat er een enorme variatie is in smaken.”

Maarten:
“Voor mij was het de eerste keer dat ik in aanraking kwam met de Torq-gelletjes. Normaal gesproken ben ik wat meer ”standaard” smaken gewend. Dit zit hem met name in de hoeveelheid smaken die er zijn. zeker 10 verschillende smaken, maakt je elke keer benieuwd hoe het gelletje nu weer zou smaken. Echter is de smaak sensatie soms wel heftig ( als in zoet). Bij echt zware trainingen is dit bij mij niet altijd goed gevallen. Voor lange duurlopen en in de pauze van sub-maximale tempo blokken is de zoete smaak juist wel weer prettig.”

Foto: Erik van Leeuwen

Jacelyn:
“Ik heb de gelletjes tot nu toe gebruikt tijdens lange duurtrainingen. Ongeveer halverwege de training nam ik de gel in. De verpakking past makkelijk in een broekzakje en was ook eenvoudig te openen. 

De textuur van de gels is wat dikker dan sommige andere gels, maar wel makkelijk weg te slikken tijdens het hardlopen. Zoals ik schreef zijn er veel vernieuwende smaken. Ze smaken zoet, maar zijn wel lekker. Dit in tegenstelling tot sommige gels van andere merken. Mijn favoriet is tot nu toe de strawberry yoghurt. Een voordeel is dat er geen water bij ingenomen hoeft te worden. Wanneer je niet van een zoete nasmaak houdt, is het wel handig om wat water te drinken na inname. De gels vielen goed, ik had geen maagproblemen na het innemen van de gels.

Mijn overall indruk is heel positief. Ik vind de smaak van een gel erg belangrijk en deze gels smaken goed. Het levert geen maagproblemen op en geeft voldoende energie voor een lange training of wedstrijd.

Foto: Erik van Leeuwen

Maarten:
“Voor lange duurlopen en in de pauze van sub-maximale tempo blokken is de zoete smaak juist wel weer prettig. Meestal nam ik 1 gelletje mee voor een lange duurloop (90+ minuten) en 2 gelletjes voor lange tempo blokken (120 min). De favoriete smaken waren toch wel de lemon drizzle en de strawberry cheesecake.

De verpakking zelf is makkelijk mee te nemen en opent makkelijk. Echter is het met 1 hand openen mij niet gelukt, wat wel op de verpakking staat.

Overall indruk:
Zeker voor lange duurlopen en lange sub-maximale tempo blokken zou je de gelletjes kunnen gebruiken. Daarnaast is het ook wel eens lekker om een andere smaak te hebben.”